Wat zijn Gidsen?
Wat zijn Gidsen?

Wat zijn Gidsen?

Op mijn website deel ik gesprekken met mijn gidsen. Voor mensen die mij niet kennen kan dit klinken als zweverig, moeilijk of een ver van mijn bed show. Heel logisch. Toch zie ik mijn contact met mijn gidsen niet als iets wat mij uitzonderlijk speciaal maakt, maar juist als een fijne toevoeging aan mijn leven. Wat zijn gidsen? Hoe is het om contact te hebben? En kan iedereen contact met gidsen maken? Dat en meer lees je in dit blog. 

wat zijn gidsen?

Als ik vertel over mijn gesprekken met gidsen is één van de meest gestelde vragen:

Wat zijn gidsen eigenlijk?

Voor mij zijn gidsen vrienden. Ze hebben het beste met me voor, zijn eerlijk en laten me mijn eigen keuzes maken.

Wat is het verschil dan tussen mijn gidsen en mijn ‘gewone’ vrienden?

Heel simpel gezegd: ze hebben geen lichaam. Dus verbinding leggen met hen loopt anders dan met vrienden die wel een lichaampje hebben.

Ik geloof dat energie nooit ophoudt met bestaand. Wanneer je overlijd, gaat je lichaam dood. De rest van je – jouw energie- blijft bestaan.

Kan iedereen contact maken met een gids?

Ja, ik geloof van wel.

Maar het is net als bij andere vaardigheden: de één heeft er meer natuurlijke aanleg voor dan de ander. Maar iedereen kan het.

Mijn ervaring is dat mensen vaak een beeld hebben van hoe het contact met hun gids zal zijn. Ze willen hen per se zien, met hen schrijven of verwachten direct een kraakheldere, supersterkte verbinding.

Maar ik geloof dat jouw verbinding met je gids er al lang is. Laten we eerlijk zijn: anders heeft je gids ook weinig te doen, hè?

Als je geen bewuste connectie met je gids maakt, dan zijn er wel onbewuste signalen. Verhelderende dromen, een tekst die je ineens raakt of woorden die ineens van alle kanten herhaald worden bijvoorbeeld.

Bewust contact maken met je gids is volgens mij geen vereiste om fijn te kunnen leven. Ik ervaar het wel als een verrijking van mijn leven. Net als bij goede vriendschappen.

Hoe maak je contact met je gids?

Bewust contact maken met je gidsen draait niet zo zeer om het contact leggen, want het contact is er al. Vaak draait het eerder om ruis weghalen van de lijn.

Je verwachtingen, angsten en hang naar controle kunnen zorgen voor een behoorlijke ruis, waardoor je denkt dat je geen contact hebt met je gids. Waarom lukt het bij anderen wel? En bij jou niet?

Contact maken met gidsen gaat niet bij iedereen hetzelfde. Net als bij contact maken met energieën met een lijf (je weet wel: mensen, dieren etc) heb jij bij het maken van contact met je gidsen een natuurlijke voorkeur van hoe je informatie oppikt.

Wat zijn gidsen?

Ben je visueel ingesteld? Auditief? Voel je veel? Of zie je veel voor je?

Het is net als bij sporten. Stel: je wilt graag lekker gaan bewegen en je zoekt een leuke sport. Je weet van jezelf dat je totaal geen balgevoel hebt. Kies je dan voor voetbal, omdat het de meest populaire sport in Nederland is? Of ga je toch voor hardlopen, omdat je daar een natuurlijke aanleg voor hebt?

Bij bewust verbinding maken is het niet anders. Ook hier zijn de mogelijkheden groot en is het de uitdaging om te zoeken naar wat bij je past.

Kies je toch voor voetbal, ondanks je totale gebrek aan balgevoel? Dan zul je waarschijnlijk weinig plezier hebben, gefrustreerd raken en misschien zelfs opgeven. Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet brengen wat je wil: lekker bewegen.

Zo ook met bewust verbinding maken: kies hierbij voor een natuurlijke manier waar je al aanleg voor hebt.

Hoe zorg je dat je altijd makkelijk contact kunt maken met je gids?

Niet. Voor contact met je gids is het handig om je hoofd zo leeg mogelijk te maken. Elke gedachte is ruis.

En dat gaat de ene dag nou eenmaal makkelijker dan de andere.

Ik schrijf al meer dan 20 jaar met mijn gidsen, maar als ik een chagrijnige ‘laat-me-toch-met-rust-dag’ heb, is mijn verbinding met mijn gidsen ook niet bepaald kraakhelder hoor. En dat is heel normaal.

Op zo’n moment sta ik ook niet te springen om goedbedoelde adviezen van mijn man, familie of vrienden.

Dus waarom zou ik wel altijd een kraakheldere, happy verbinding moeten hebben met mijn gidsen?

Hebben gidsen alle antwoorden?

Nee.

En gelukkig maar. Het leven zou ontzettend saai zijn als alles maar perfect en volgens plan zou gaan. Bovendien zou ik dan niks maken en bovenal: niets leren van mijn leven.

Wat heb je dan wel aan het contact met je gidsen?

Ze geven me inzichten, handvaten en mogelijkheden aan. En als ik het allemaal even niet meer weet, staan ze altijd voor me klaar om te sparren, spiegelen en handreikingen te doen.

Wat doen gidsen niet?

Mijn gidsen maken geen keuzes voor mij.

Gidsen die zeggen wat je moet doen, zijn geen gidsen.

Wat zijn gidsen?

Dan heb je te maken met dwangmatige gedachtes of een verkeerde interpretatie (bijvoorbeeld door ruis op de lijn).

Heb je altijd contact met je gidsen?

Ja en nee.

Op onbewust niveau heb ik – net als jij – altijd contact met mijn gidsen.

Op bewust niveau? Echt niet! Ik zit toch ook niet de hele dag aan de telefoon met mijn vriendinnen? Dat zou echt funest zijn voor mijn focus tijdens mijn dagelijks leven.

Ik kan wel redelijk makkelijk contact maken met mijn gidsen. Ik heb een goede telefoon, een provider met goed bereik en weet het telefoonnummer van mijn gidsen uit mijn hoofd, zeg maar. 😉 Maar ja, dat mag ook wel na ruim 20 jaar kletsen.

Zijn er verschillende soorten gidsen?

Ja, dat ervaar ik wel zo. Ik herken bij mezelf één gids die er altijd is. Ik noem haar Charlotte. Daarnaast herken ik verschillende gidsen die tijdens bepaalde periodes (meer) bij me zijn.

Na de scheiding van mijn ouders was er bijvoorbeeld een gids die me het gevoel van veiligheid en geborgenheid gaf tijdens deze heftige periode. Ik noem hem Vince. Hij is er nu af en toe nog. Alsof hij even dag komt zeggen.

Hebben gidsen een vaste naam en een vast uiterlijk?

Nee, volgens mij niet. Aangezien ik in reïncarnatie geloof, geloof ik ook dat elke energie al meerdere levens achter de rug heeft. Dus ook jij en ik. Maar ook je gidsen.

Ik geloof dat wanneer je in een lichaam leeft (zoals jij en ik nu) dat je lichaam houvast zoekt.

Wanneer je bijvoorbeeld een gids ziet, krijg je het beeld te zien die voor jou een vertrouwd gevoel geeft en die je misschien zelfs wel (onbewust) herkent. Uit een vorig leven bijvoorbeeld.

Ik heb mijn gids de naam Charlotte gegeven en zie haar als een geduldige, maar duidelijke vrouw. Ze windt nergens doekjes omheen en is recht voor haar raap. Als ik haar voor me zie, zie ik haar in een statige jurk. Vergelijkbaar met jurken uit series als Downton Abbey.

Of dat allemaal klopt? Het zal me eerlijk gezegd een worst zijn. Ik voel me er vertrouwd en goed bij. En mijn hoofd kan door dit beeld de verbinding met mijn gids makkelijker maken.

Zijn gidsen niet gewoon gedeeltes in jezelf? Of je eigen gedachtes?

In mijn studie tot polyenergetisch therapeute leerde ik voor het eerst over delenwerk, een techniek uit de NLP. Hierin kun je met gedeeltes van jezelf in gesprek om problemen op te lossen.

Ik was compleet in de war na die les. Verzon ik dit allemaal zelf? Ik heb wekenlang over mijn contact met gidsen gepiekerd. en kwam uiteindelijk tot de conclusie: voor mij voelt het contact met gidsen anders dan delenwerk.

Ik kan het niet wetenschappelijk onderbouwen en zeg ook niet dat ik de waarheid in pacht heb. Het gaat uiteindelijk om mijn gevoel en mijn geloof.

En ik ben er een groot voorstander van elk geloof wat je troost, hoop en verbinding geeft tijdens je leven. En mijn contact met mijn gidsen geeft me dat.

Enne… mocht het later blijken dat het toch een deel van mijzelf is die al die mooie antwoorden van mijn gidsen heeft gegeven. Wow.

Dan ben ik gewoon ont-zet-tend wijs en blijft mijn wens om anderen te mogen helpen met verbinding met zichzelf, anderen en hun omgeving. Dat doel verandert voor mij niet. 😉


Vond je deze informatie interessant?

Ga aan de slag met je eigen ontwikkeling en contact met je gidsen! Lees meer over de coaching en begeleiding die ik je kan bieden:

Of blijf op de hoogte van nieuwe teksten, workshops en andere nieuwtjes: Schrijf je hier in voor mijn e-mail updates

De teksten en afbeeldingen op deze website mogen niet zonder nadrukkelijke, schriftelijke toestemming van mij gedeeld worden als tekst op andere websites of media. Wil je dit wel doen? Neem dan even contact met me op. De link naar deze tekst delen via Facebook, WhatsApp of andere kanalen is uiteraard geen probleem.

Cynthia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *